angol anyanyelvi tanár, keresőmarketing

Anyanyelvű angol Magántanár Budapest, Keresőmarket

Anyanyelvi angol tanár Budapest, Leo Tran, keresőmarketing

2017. december 07. - Leo Angol tanár Budapest

+36 - 70 - 3245671 Leo Tran magántanár

A nyelvoktatásról egy anyanyelvi angol tanár szemével

 

Régi igazság, hogy egy új nyelvet elsajátítani az adott nyelv országában a legkönnyebb, mert ott anyanyelvi angol tanár vezetésével teheted ezt meg. De mit tegyünk, ha mondjuk angolul szeretnénk tanulni, de nincs kedvünk vagy lehetőségünk Angliába utazni? Kérjük egy anyanyelvi angol tanár segítségét! – javasolják egyre többen.

Megkérdeztem egy kedves, lassan húsz éve Magyarországon élő angol származású nyelvtanár ismerősömet, hogy látja ő ezt a kérdést a másik oldalról, szeret-e magyarokat angolul oktatni, illetve, hogy véleménye szerint milyen pluszt adhat egy anyanyelvi angol tanár a többiekhez képest.

angol anyanyelvi tanár budapest

Leo Tran anyanyelvi angol magántanár Budapesten: +36 - 70 - 3245671 

 Hát, nem olyan válaszokra számítottam, mint amiket David adott. Én azt gondoltam, először is arról fog beszélni, milyen szarvas hibákat tudunk elkövetni mi, magyarok, vagy hogy átlagosan milyen szavakat ejtünk ki rosszul. De egészen más történik. Ez az angol, ötvenes éveiben járó, több tucat diákot oktató úriember kérdésemet hallva hátradől, és elmerengő arccal néz maga elé. És azután elképesztő dolgokat mond. Hogy a legnagyobb hibánknak az önbizalomhiányunkat tartja.

Azt meséli, hogy eddig szinte bármilyen korú vagy beosztású diákja akadt, mind félve ment hozzá az első alkalommal. Alig mertek megszólalni, ha kérdezgette őket, és kérte, hogy mondjanak valamit angolul, az eminens diáktól a középkorú családanyán át a cégvezető igazgatóig mindenkinek nehezére esett a beszéd, végig feszülten figyelték, nem vétenek-e valami hibát.

És David azt mondta, ő, mint anyanyelvű angol tanár, sokkal boldogabban hallott volna néhány rosszul használt szót, vagy mondatszerkesztési hibát, mint azt a nagy kínnal kidadogott néhány (nagyjából) tökéletes mondatot, amit ki tudott húzni a diákjaiból. Először egy gátat, a hibázástól, az angol nyelvtől való félelem falát kellett valahogy segítenie lebontani a diákjainak. Szerinte az egészséges önbizalom az alapja mindennek, bármilyen tudást is szeretnénk magunkba szívni, nem szabad rettegnünk attól, hogy elrontunk valamit.

A kisbabákat hozza fel példának, akik számtalanszor megbotlanak, míg végül megtanulnak stabilan járni. Azt mondja, hatalmas, görcsös igyekezettel próbálunk angolul tanulni, meg úgy általában, szerinte a mindennapjainkat is hatalmas félelemben és erőlködve éljük. Így lehet, hogy nem esünk el olyan gyakran, de a járásunk is merev és szaggatott lesz, márpedig az életnek nem a másoknak megfelelni akarásról kellene szólnia.

Szerinte segítenünk kellene egymást, és az oktatásban is ennek az elvnek kéne érvényesülnie: a gyerekeknek fontos lenne azt tanulni, hogy támogassák a társaikat, nem pedig kinevetni azt, aki éppen rosszul csinál valamit. Főleg nem a tanítóval/tanárral kokettálva gúnyolódni a többieken. Hát persze, hogy az így nevelkedett gyerek bizonytalan és szorongó felnőtt lesz, még akkor is, ha látszólag magabiztos!

És David mesél tovább: miután sikerül meggyőznie a diákjait (már akit sikerül), hogy nyugodtan mondhatnak butaságot, nem lesz sem gúnyolódás, sem rendre utasítás a részéről, csak higgadt, kedves és ítélkezésmentes megjegyzés lesz, min lehetne javítani, a tanulók szinte szárnyra kapnak, és rövid idő alatt hatalmasat fejlődnek. Szavai elgondolkodtatnak: mennyi energiát ölünk saját magunk visszafogásába, ahelyett, hogy bíznánk a képességeinkben! Mennyivel könnyebb lenne, ha egymással és saját magunkkal szemben is megértőbbek lennénk!

    Kommunikáljunk, nézzünk szét a világban, erre használjuk az angolt (vagy bármely más nyelvet)! Ez a szemlélet az, amit David tovább szeretne adni a tanulóinak. Ehhez képest eltörpül az, hogy egy anyanyelvi angol tanár esetleg jobban tud segíteni a helyes kiejtés begyakoroltatásában...

Keresőmarketing Partner

 

A cikket az online marketing 101 keresőmarketing ügynökség készítette.

 

Partnerek:

Fűtésszerelés Budapest

Péter segít ha fűtésszerelés Budapest kerüeteiben kell.

Autófóliázás Budapesten és vidéken

Joachim Autófóliázás Budapest minden kerületében.

Google Kereső

Google kereső

https://www.tor.com/members/keresoop/

 A bejegyzés trackback címe:

https://anyanyelvuangoltanar.blog.hu/api/trackback/id/tr4113451885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Baba mama torna, szülés utáni torna, kipufogó, nyári gumi, chiptuning, masszázs, kisteherauto, karpittisztitas, ameamed, autósiskola

baba mama torna vagy szülés utáni torna kipufogó és nyári gumi téglaburkolat karpittisztitas ameamed chiptuning budapest masszázs 3. kerület upholstery cleaning, carpet cleaning kisteherauto autósiskolaBaba mama torna, szülés utáni torna, kipufogó, nyári gumi, chiptuning, masszázs, kisteherauto, karpittisztitas, ameamed, autósiskola, anyanyelvi angol tanár